‹ Back to list

VOV-pitstop: Nailed it! - Nieuwe visies op jobdesign & jobcrafting

 

Jobdesign en jobcrafting: beide termen zijn al langer ingeburgerd in het HR-woordenboek. Toch merken we dat vooral het jobcrafting-element nog niet helemaal wordt uitgedragen in organisaties. 

Jobdesign is als top-down proces wel goed vertegenwoordigd, maar om echt duurzaam te zijn heb je ook het bottom-up proces nodig dat daar op volgt. In deze pitstop worden we er even aan herinnerd wat jobdesign en -crafting weer inhoudt en hoe we aan de slag kunnen met nieuwe visies. 

HET PLENAIRE PROGRAMMA: 

FYI: DIY!

For You Information: Do It Yourself: Jobcrafting en jobdesign zijn beide evidence based processen. We kijken naar wetenschappelijk onderzoek en theoretische modellen: wat is het juist? In welke omstandigheden krijg je de meeste voordelen en de minste nadelen? Welke implicaties voor de praktijk kan de theorie ons bijbrengen? 

The Securex Self Made (Wo)Men 

Frank Vander Sijpe komt vertellen over hoe Securex zelf aan de slag is gegaan met maatwerk. Zijn verhaal beslaat niet alleen het proces, de good practices en de valkuilen, maar ook de evolutie en nazorg die erbij komen kijken.

In 2 workshops leer je praktische tips en tools om er zelf mee aan de slag te gaan: 

H²E door Lut Van Mossevelde 

In deze workshop neemt Lut je mee door Jobbalancing: hoe wik je de voor- en nadelen van je werk met je Health, Happiness en Engagement? 

A flourishing connection between job design & job crafting door Edward Vanhoutte en Joëlle Dekeyser

In deze workshop gaan Edward en Joëlle dieper in op het top-down en bottom-up proces. Ze nemen je mee van strategisch, naar duurzaam, naar florerend HR! 

Programma: 

- 13:00 - 13:10: welkomstwoord met koffie en broodjes

- 13:10 - 13:50: FIY:DIY - Theoretische invulling en resultaten uit wetenschappelijk onderzoek

- 13:50 - 14:35: Parallelsessies van 45 minuten: H²E, door Lut Van Mossevelde / A flourishing connection between job design & job crafting, door Edward Vanhoutte & Joëlle Dekeyser

- 14:35 - 14:55: koffiepauze

- 14:55 - 15:40: Parallelsessies van 45 minuten: H²E door Lut Van Mossevelde / A flourishing connection between job design & job crafting, door Edward Vanhoutte & Joëlle Dekeyser

- 15:40 - 16:40: Frank Vander Sijpe - The Securex Self Made (Wo)Men

- 16:40 - 17:00: Nailed It! Reflectie en afsluitwoord

Praktische informatie:

- Locatie: Zebrastraat, Gent

- Adres: Zebstrastraat 32, 9000 Gent

- Kostprijs: 0€ voor VOV-leden, 300€ voor niet-leden

Inschrijven:

- Inschrijven kan via de site van het VOV

 

Be the first to comment on this post